Totalul afișărilor de pagină

joi, 11 august 2011

Mαγειρικές παραδόσεις- Traditii culinare (part II)



Πάσχα-Sarbatoarea Pastelui (Invierea Domnului)


Dupa saptamani intregi de post cea mai importanta sarbatoare pentru Biserica Ortodoxa Greaca este fara doar si poate Pastele (Πάσχα).Sambata seara grecii merg cu lumanari stinse la biserica iar la miezul noptii preotul iese anuntand " Hristos A Inviat"(Χριστός Ανέστη).Urmeaza binecuvantarea  bucatelor ce vor fi servite de catre credinciosi in ziua de Paste.Dupa Inviere se serveste un fel de supa ce seamana cu un drob lichid.



In prima zi de Paste friptura de miel este nelipsita fiind pusa la loc de cinste,barbatii familiei se ocupa de aceasta inca de dimineata pentru a se frige in tihna.





           

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu